Vereenvoudigd Energielabel (VEL) of Energie-Index (EI)?

BELANGRIJKE MEDEDELING !!
Vanaf 1 januari 2021 is het niet meer mogelijk om een Vereenvoudigd Energielabel (VEL) of Energie-Index (EI) aan te vragen. Per 1 januari 2021 is namelijk de bepalingsmethode gewijzigd, vanaf dan moet u voor een Energielabel een gediplomeerd adviseur inschakelen die de woning komt bezoeken en een opname uitvoert.
Het nieuwe Energielabel wordt EP2 genoemd, en lijkt veel op de Energie-Index. Meer informatie volgt nog en zal ook op deze website te vinden, zie
BENG / EP2.

De twee methoden, het Vereenvoudigd Energielabel (VEL) en de Energie-Index (EI), zijn ontwikkeld voor verschillende doelgroepen:
-Het Vereenvoudigd Energielabel (VEL) via Energielabelvoorwoningen.nl geeft snel inzicht in de energetische kwaliteit van de woning, de mogelijkheden om de energieprestatie te verbeteren en is bedoeld als bewustwordingsinstrument voor woningeigenaren. Dit is de eenvoudigste weg en is gebaseerd op de 10 belangrijkste kenmerken van de woning. Dit is minder nauwkeurig dan de Energie-Index (EI).
-De Energie-Index (EI) is vooral bedoeld voor verhuurders van woningen en levert ook het Energielabel, de EI bepaalt mede het aantal huurpunten (WWS) van de woning. Ook kan de Energie-Index nodig zijn om de rentekorting op de hypotheek te kunnen bepalen. Na het afmelden van de Energie-Index bij RVO wordt er tevens een (nieuw) definitief energielabel geregistreerd. Voor meer informatie zie hieronder.

Voor het Vereenvoudigd Energielabel (VEL) via Energielabelvoorwoningen zijn er drie mogelijkheden:
1. Uw aanvraag via Energielabelvoorwoningen.nl wordt op afstand gecontroleerd. Kosten: EUR 30,-.
U klikt op "Mijn energielabel aanvragen" en de rest volgt vanzelf. Bij de aanvraag voor een definitief energielabel kiest u mij als deskundige, bij "Selecteer deskundige" kunt u bij "Zoek op (organisatie)naam" mijn achternaam intikken.
2. Ik help u bij de aanvraag, hierbij bezoek ik uw woning en worden de 10 woningkenmerken bekeken van het Vereenvoudigd Energielabel (VEL). Kosten: EUR 90,- voor de woonplaatsen Nieuwegein, IJsselstein en Houten. Overige woonplaatsen op aanvraag.
3. U machtigt mij om een definitief energielabel te regelen. Kosten op aanvraag.

       

Wat is de Energie-Index (EI)?
De Energie-Index drukt uit hoe energiezuinig een woning is. De Energie-Index is gebaseerd op ongeveer 150 kenmerken van de woning. De index is belangrijk en nodig om bijvoorbeeld het aantal huurpunten te bepalen voor het WWS (woningwaarderingsstelsel waarmee de maximale huur berekend wordt) of om in aanmerking te komen voor subsidies als de Stimuleringsregeling energieprestatie huursector (STEP) en de Fonds energiebesparing huursectorlening (FEH). Het betreft dan vooral sociale huurwoningen.
Heeft u de Energie-Index nodig om de rentekorting op de hypotheek te bepalen? Steeds meer hypotheekverstrekkers bieden de mogelijkheid voor duurzaamheidskorting en energiebesparende maatregelen mee te financieren in de hypotheek, ook hiervoor kan de Energie-Index opgesteld worden. Mocht u belangstelling hebben, dan zijn wij geheel vrijblijvend bereid om de mogelijkheden met u te bespreken. Hiervoor kunt u het formulier invullen op Contact.

De Energie-Index mag alleen opgesteld worden door een gecertificeerde energieadviseur (EPA-W, BRL9500-01). De Energie-Index is een uitgebreidere berekening, hiervoor dient de woning ter plekke opgenomen te worden. Zo wordt er o.a. opgemeten wat de afmetingen van de woning zijn, opgenomen welke isolatiekwaliteit er is (van vloer, gevels, kozijnen en daken) en welke installaties er aanwezig zijn. Op basis van de uitgebreide opname wordt de Energie-Index berekend. Hoe lager het getal, hoe beter de energieprestatie van de woning.

In het bezit van Bewijs van vakbekwaamheid voor EPA-adviseur Energielabel Woningen en Opname Energielabel Woningbouw, afgegeven door ISSO en CITO, en voor EP-adviseur Woningbouw EP-W/B en EP-W/D, afgegeven door ISSO en 't Examenpark. Zie QBIS.nl.

Projecten:
- Woningen te Nieuwegein, IJsselstein, Houten, Utrecht, Leidsche Rijn (Utrecht), Vleuten-De Meern (Utrecht), Maarssen, Amersfoort, Putten, Ede, Lent (Nijmegen), Almere, Nederhorst den Berg, energie-index t.b.v. duurzaamheidskorting hypotheek,
- Woningen Rimpeler te Putten, energie-index t.b.v. energielabels en WWS, www.aalbertsbouw.nl
- Appartementen Monnikenberg te Hilversum, energie-index t.b.v. energielabels en WWS, www.aalbertsbouw.nl
- Appartementen Knorr-terrein te Loosdrecht, energie-index t.b.v. energielabels en WWS, www.aalbertsbouw.nl
- Woningen Het Vierde Kwadrant te Kockengen, energielabels, www.aalbertsbouw.nl
- Appartementen Melkpad 24-26 te Hilversum, energie-index, www.aalbertsbouw.nl
- Woningen De Beeckhof te Hoevelaken, energie-index t.b.v. energielabels en WWS, www.aalbertsbouw.nl
- Woningen Wilhelminaplantsoen te Diemen, energielabels, www.aalbertsbouw.nl
- Woningen Noorduyn te Soesterberg, energielabels, www.aalbertsbouw.nl
- Woningen Blaricummermeent te Blaricum, energie-index t.b.v. energielabels en WWS, www.aalbertsbouw.nl
- Appartementengebouw Strandvilla 04 te Almere, energie-index t.b.v. energielabels, www.johanarchitectuur.nl
- Appartementengebouw Strandvilla 03 te Almere, energie-index t.b.v. energielabels, www.johanarchitectuur.nl
- Woningen Knorr-terrein te Loosdrecht, energielabels, www.aalbertsbouw.nl

Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)

Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunnen woningeigenaren subsidie aanvragen voor een zonneboiler, een (hybride) warmtepomp, isolatiemaatregelen en aansluiting op een warmtenet. Zakelijke gebruikers komen in aanmerking voor subsidie voor een zonneboiler, een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet en voor kleinschalige windturbines en zonnepanelen.  
Graaf Woldemarlaan 20 3434 DM Nieuwegein T 030 - 231 08 04 info@burowalet.nl